Celebrujemy każdą chwilę, którą spędzamy razem. Na co dzień praca, obowiązki i czas, który nie ma litości i leci jak szalony, ale mimo wszystko znajdujemy czas na wspólną kawę, deser czy spacer. Cudowne chwile, takie nasze, wyjątkowe. Dziś było wyjątkowo słodko a to wszystko dzięki mascarpone. Uwielbiamy go. Wiki jeszcze chwilę poczeka na takie słodkości, ale kremowy jogurt naturalny idealnie zastąpi serek mascarpone dla dzieci.
SKŁADNIKI
200 g serka mascarpone
100 ml śmietanki 30%
6 ciastek kruchych z kremem
100 g borówek lub porzeczek
garść migdałów
PRZYGOTOWANIE
Serek mascarpone mieszamy razem ze śmietanką na gładką masę. Na spód szklanki/miseczki kruszymy ciastka, przekładamy przygotowanym kremem. Wrzucamy owoce i posypujemy migdałami.
Wstawiamy do lodówki na 30 minut.
Przepis dziecinnie prosty, słodki i można go zrobić w moment. Ważne, żeby owoce nie były słodkie, dlatego polecam borówki lub porzeczki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz